Grattis till ditt beslut!​

Så här förbereder du inför din första klass:

• Ladda ner gratisappen Mindbody Fitness och följ instruktionerna hur du registrerar dig med din mailadress, köp kort och därefter kan du boka klass.

• Se till att du är på plats 15 min innan din första klass och lämna dina värdesaker hemma.

• Du behöver 1 yogamatta och 1 handduk att lägga på din yogamatta (1 extra till Yinklass) och en till dusch. Ta även med dig en vattenflaska. (Detta finns att köpa hos oss)

• Se till att du har druckit mycket vatten under dagen så du har bra vätskebalans i kroppen. Det är bättre att dricka mycket innan och efter klassen, och lite grann under klassens gång.

• Undvik att äta allt för mycket senare än 2h innan din klass. Är du hungrig så kan du äta något lätt som t ex frukt och nötter.

• Kom så ofta du kan i början, gärna varje dag om möjligt! Du vänjer dig på så sätt snabbare vid värmen.

• Stanna inne i yogasalen under hela klassens gång! Det är normalt att bli lite yr eller illamående i början. Du är välkommen att ta paus genom att sitta ner på din matta. Ta det lugnt i början.

• Viktigast av allt; släpp alla förväntningar och kom med ett öppet sinne!
Läs igenom våra Studio Policy, Vanliga Frågor och Bokning / Avboknings Policy

Vanliga frågor & svar

1. Varför värmen?

Värmen har väldigt många hälsofördelar; du blir snabbare och mer uppvärmd i muskler och leder och skaderisken minskar. Cirkulationen förbättras i kroppen och tillför mer syre till muskler, organ och körtlar. Vi svettas dessutom mycket vilket är ett sätt för kroppen att renas; få ut slaggprodukter och andra toxiner och inte minst kroppens egna mekanism för att kyla kroppen när vi blir varma. Det varma rummet skapar en utmaning för vårt sinne; att andas lugnt och stanna kvar i det (i början) obekväma förbättrar vår mentala styrka och vi lär oss att vara i det som inte alltid är så bekvämt och skönt – precis som livet utanför yogamattan ofta kan vara!
Värmeyoga hjälper oss alltså att skapa den individuella balans som behövs; viktupp / nedgång, balanserar hormoner, balanserar blodtryck, förbättrar cirkulation, läker och förebygger skador, förbättrar den mentala hälsan, listan kan göras lång!

3. Jag är skadad / har ont - ska jag vänta med att komma?

Berätta alltid för läraren om du är skadad. Många av oss har ofta ont någonstans t ex ryggen, knä osv. Det betyder inte att man ej kan yoga, tvärtom! Yogan hjälper att stärka och läka kroppen och för de flesta är detta ett hjälpmedel att bli av med eventuell smärta och påskynda läkningsprocess vid skada. Viss modifiering kan förekomma beroende var skada befinner sig.

6. Gravid och postpartum

Som med annan fysisk aktivitet är det inte rekommenderat att man påbörjar något nytt som gravid. Har du yogat regelbundet i värme 6 månader innan du blev gravid är du välkommen att fortsätta när du når andra trimestern. Prata med oss först då där är många modifikationer och annat viktigt att tänka på.
Efter förlossning vänta tills du fått OK från din barnmorska. Kom först och prata med oss så berättar vi vad du behöver tänka på första tiden tillbaka i värmen. Graviditet och förlossning är något enormt stort för kropp och sinne. Räkna inte med att din yoga kommer vara som den var innan du var gravid eller när du var gravid, direkt efter. Våra lärare har stor erfarenhet av att utöva och undervisa värmeyoga som gravida och även tiden efter – vi delar gärna med oss av erfarenhet och tips!

2. Jag är inte tillräckligt vig för yoga - hur förbereder jag?

En stor missuppfattning är att du måste vara på ett visst sätt att göra yoga som t ex vig – det finns ingen stereotyp yogi / yogini – yoga är här för alla oavsett erfarenhet, storlek och ålder. Att säga man är för stel för yoga är som att säga man är för smutsig för en dusch! Kom ihåg att alla har haft en ‘första klass’ där förmodligen alla känt sig stela och svaga – kom precis som du är!

4. Hur ofta ska jag komma?

I början rekommenderar vi att du kommer så ofta som DU kan. Detta är såklart helt individuellt beroende på hur din livssituation ser ut. Ju oftare du kommer i början ju snabbare vänjer du dig vid värmen och positionerna och kommer känna av förändringar både fysiskt och mentalt snabbare.

5. Vad ska jag ha på mig?

Du kommer svettas mycket. Ha det du känner dig bekväm i; vanliga träningskläder. Inga skor, inga strumpor och helst inget för stort och klumpigt då detta kan upplevas vara i vägen.

7. Jag känner mig sjuk

Om du känner dig sjuk, stanna hemma och vila. Respektera dig själv men även de runtomkring dig i klass.

8. Hur förbereder jag inför klass?

Du behöver ta med egen yogamatta och en stor handduk att ha ovanpå mattan. Detta finns att köpa hos oss om du inte har. Ta med vattenflaska men se till att du druckit mycket under dagen. Lämna dina värdesaker hemma, vi tar inte med något och lägger vid yogamattan inne i salen. Stanna sedan inne yogasalen hela klassen, det är helt normalt att känna sig yr och / eller illamående – sitt ner och vila när det behövs. Läs mer här hur du förbereder inför ditt första besök hos oss.
Incheck öppnar 20min innan klass. Det är bra att vara på plats 15min innan start. Har du inte kommit 10min innan kan du bli av med din plats om där finns de som väntar. Vi stänger sedan incheck 5min innan klassen börjar. Släpp alla förväntningar och kom som du är!

INTRO KORT

INTRO 30 DAGAR 595 kr
För dig som är ny hos oss!

** Endast nya elever